Därför är EconExact fakturaprogram gratis!

Utan reklam, begränsningar eller andra irriterande moment

Gratis

Därför är fakturaprogrammet gratis!

En vanlig fråga som vi får är hur det kommer sig att EconExact fakturaprogram kan vara helt gratis utan reklam eller andra dolda kostnader? Många har säkert redan testat ett eller flera andra fakturaprogram som påståtts vara gratis, men ganska snart upptäckt olika typer av begränsningar. Begränsningarna är ofta i antal kunder eller fakturor, eller olika typer av tidsbegränsningar. EconExact gratis-version innehåller inga sådana irriterande begränsningar. Den enda skillnaden mellan gratis-versionen och betal-versionen är att ett flertal avancerade funktioner följer med den senare versionen.

För normal fakturering i ett mindre företag klarar du dig gott och väl med gratis-versionen. Denna ger dig faktiskt fler funktioner än flertalet fakturaprogram som kostar pengar. Vi tror dock att du kommer att se värdet av alla de extra och avancerade funktionerna som du får med en betald licens. Denna kostar inte mer per år än vad en bokföringskonsult kostar för ett par timmars konsultation eller bokföringsarbete.

Om du ändå väljer att bara använda gratis-versionen eller att gå över till denna efter att du testat betal-versionen så går det hur bra som helst. Denna kan du använda hur länge du vill. Det enda du behöver är installationsfilen som du laddar ner här. Du behöver ingen internetanslutning för aktivering eller installation av gratis-versionen.

Andra «gratisprogram»

Det finns ett flertal fakturaprogram som påstås vara gratis eller har någon form av gratis-licens. Dessa har dock alla olika typer av begränsningar där du förr eller senare måste betala för att kunna fortsätta använda programmet. Det kan exempelvis vara begränsningar i antal kunder eller fakturor, eller någon form av tidsbegränsning. EconExact gratis-version har inga sådana irriterande begränsningar. EconExact gratis-version är gratis på riktigt!

Andra betalprogram

Det finns många andra betalprogram för fakturering på marknaden. Några är mer avancerade och dyrare och andra är väldigt enkla men också billiga. Oavsett vilket har alla dessa program en sak gemensamt, när du väl valt ett av dessa program och börjat att använda det är du låst till valet.

Det finns bara ett program på marknaden där du inte låser upp dig för all framtid. Och det är just EconExact! Från EconExact kan du exportera all din data som exempelvis kunder, artiklar, ordrar, fakturor o.s.v. när som helst till filer i standardformat. Dessa kan sedan läsas och bearbetas av andra vanliga program som kan läsa vanliga text-filer, t.ex. Microsoft Office eller OpenOffice.

Nackdelar med Internetlösning

Det finns många olika typer av lösningar för både fakturering och andra områden. En del är baserade på- och låsta till en enskild kontorsdator medan andra är baserade helt på en Internetlösning. EconExact ger möjligheten till en mellanvariant av dessa. Med EconExact har din data lokalt installerad på en dator. Men samtidigt har du tillgång till dina data från andra platser om du vill så länge programmet är installerat på datorn du arbetar vid. Det finns både för- och nackdelar med alla typer av lösningar.

Men en helt klar nackdel med alla typer av Internetlösningar är att du nästan helt säkert låser dig till den lösningen för all framtid. Om du vill byta system i framtiden måste du börja om från början, med att bygga upp en ny databas med dina kunder, artiklar o.s.v. En annan negativ följ av detta är att din leverantör av en faktureringstjänst via Internet när som helst kan höja månadsavgiften. Du har då i många fall inget annat val än att fortsätta betala den höjda avgiften.